Доступність посилання

ТОП новини

Жителька Врадіївки заявляє, що винні у вбивстві її сина досі не звільнені з міліції


Жінка розповіла, як в райвідділку загинув її син
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Жінка розповіла, як у райвідділку загинув її син

Мати загиблого в 2011 році в райвіділку міліції Врадіївки Олександра Підгурського Віра заявляє, що відповідальні за це правоохоронці досі не звільнені.

«Мого сина забрали до міліції, навіть не пояснивши мені, який злочин він вчинив. Я принесла йому передачу, але міліціонер забрав у нього її зі словами «поїсть, коли зробить те, що треба», – розповіла жінка Радіо Свобода.

За словами матері, її син повісився у камері на сьомий день, імовірно – через те, що в нього вибивали зізнання.

Жінка долучилася до протестів врадіївців проти свавілля міліції, а в четвер потрапила на прийом до заступника міністра внутрішніх справ Віктора Дубовика, який прибув до містечка.

«Щойно зайшла, і бачу: біля заступника міністра стоїть той, хто заарештовував мого сина. Кажу: подивися мені в очі й скажи, що ти робив з моїм сином, і як тебе звуть. А вони до того весь час мені казали, що не знають винного», – заявляє жінка.

Її заяву прийняли представники МВС, які ведуть прийом громадян у Врадіївському райвідділі міліції. Проте офіційної реакції правоохоронців на неї поки що немає, оскільки заяву ще розглядають.

Протести проти дій міліції у Врадіївці спалахнули після того, як минулого тижня там жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. За підозрою в скоєнні злочину спочатку арештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих мешканців, які в ніч із 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив арештувати його. Крім того, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко звільнив начальника Врадіївського райвідділу міліції Віталія Синицького і відсторонив від роботи керівника управління МВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка. А в Генпрокуратурі заявили про звільнення Врадіївського районного прокурора. Місцеві мешканці заявляють, що цей випадок не перший у районі, проте раніше злочини замовчували і не розслідували належним чином.
XS
SM
MD
LG