Доступність посилання

ТОП новини

Новий керівник міліції Врадіївки пообіцяв усе виправити


Під час акції протесту у Врадіївці, 4 липня 2013 року
Під час акції протесту у Врадіївці, 4 липня 2013 року
Новопризначений виконувач обов’язків начальника управління МВС у Врадіївці на Миколаївщині, де мешканці п’ять днів протестували проти, як вони кажуть, злочинів міліції, підполковник Валерій Коба заявив Радіо Свобода, що робота місцевих правоохоронців зміниться.

«Можу пообіцяти: ми діятимемо виключно в межах закону. У райвідділі була кризова ситуація, однак вона вже минула. Ми прийняли дуже велику кількість звернень громадян, зокрема і щодо дій працівників міліції. За кожним без винятку зверненням відбудеться перевірка», – заявив він.

Коба наголосив, що перевірку всіх звернень, які люди несли сьогодні цілий день, робитимуть виключно правоохоронці, які прибули з Києва.

Новий очільник райвідділку спростував інформацію про те, що його підлеглі пишуть заяви про звільнення. За його словами, кожен із них пройде атестацію на професійну придатність, яка й вирішить його долю.

Мітинг під стінами райвідділку, який тривав і сьогодні, поступово припинився після того, як сотні місцевих мешканців змогли особисто звернутися до заступника міністра внутрішніх справ Віктора Дубовика, який прибув до Врадіївки. По обіді людей залишилося менш як двісті, до п’ятої згорнули останні партійні намети.

Минулого тижня у Врадіївці жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. Вона в тяжкому стані перебуває в лікарні. За підозрою в скоєнні злочину спочатку арештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих мешканців, які в ніч із 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив арештувати його.

Місцеві мешканці заявляють, що цей випадок не перший у районі, проте раніше злочини замовчували і не розслідували належним чином.
XS
SM
MD
LG