Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову відмовилася від етапування до суду – пенітенціарії


Юлія Тимошенко в лікарні, архівний відеокадр
Юлія Тимошенко в лікарні, архівний відеокадр
Колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко подала в четвер письмову заяву, в якій укотре заявила про категоричну відмову бути етапованою до суду в Харкові на засідання, що має відбутися в п’ятницю, повідомили в Державній пенітенціарній службі.

Крім того, Тимошенко зазначила, що «не бачить сенсу» виконувати законні вимоги суду, а також норми процесуального законодавства України, мовиться в повідомленні прес-служби пенітенціаріїв.

У п’яттницю Київський районний суд Харкова мав би здійснити чергову, вже вісімнадцяту спробу розглядати справу про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України» в 1990-і роки, коли її очолювала Юлія Тимошенко.

Попередні сімнадцять разів розгляд щоразу відкладали через неявку Тимошенко, яка як хвора на стаціонарному лікуванні не дає згоди етапувати її. Захист колишнього прем’єра натомість щоразу вимагає закрити справу без її участі через відсутність, як вони вважають, складу злочину; суд же наголошує, що це питання можна розглядати тільки у присутності Тимошенко й на іншій, пізнішій стадії процесу, коли до неї вдасться просунутися.
XS
SM
MD
LG