Доступність посилання

ТОП новини

Чого варто найбільше боятися Януковичу? (Огляд преси)


Київ – Регіоналам на чолі з Януковичем варто побоюватися не акції «Вставай, Україно!» та протестів з приводу заїжджених тем мови та історії, а все більшої хвилі бунтів і самосудів у відповідь на безпрецедентне зростання випадків свавілля нижчих ланок влади. Про це наголошує тижневик «Коментарі» у статті «Самосуд проти свавілля».

А в матеріалі «Чи зможе влада випустити пару» «Коментарі» стверджують, що є два варіанти подальшого розвитку врадіївської історії. Обираючи між ними, Віктор Янукович тим самим обиратиме, хто йому ворог. І чи будуть нові бунти. Видання, зокрема, пише, що зараз влада реально злякалася. Їй не вперше розганяти мітинги і втихомирювати протести. Але зараз вона вперше зіткнулася з бунтом, коли люди готові йти до кінця, бо бачать у місцевій владі і місцевій міліції пряму загрозу своєму життю. А оскільки це відбувається в області, яка традиційно голосувала за Януковича і Партію регіонів, це, на думку газетярів, свідчить про те, що в суспільстві вже перестає працювати схема ідентифікації «свій-чужий» за регіональною ознакою. Влада має визначити для себе, для всієї своєї вертикалі межі дозволеного, бо інакше вона може виявитися чужою для всього народу, підсумовує тижневик.

Викорінити міліцейське свавілля і менталітет в Україні можна буде тільки радикальною реформою, розпустивши старий склад усіх правоохоронних органів і судів. Про це стверджує тижневик «Фокус» у статті «Виклик міліції».

Українські благодійні фонди, що лідирують в Європі за своєю масовістю, займаються переважно політикою і легалізацією незаконної оплати послуг, а не своїми прямими обов’язками, стверджує тижневик «Кореспондент». Видання пише, що політичні, шкільні, лікарняні та інші благодійні фонди не стільки служать ширмою для відносно чесного, як казав Остап Бендер, відбирання коштів у населення – вони ще і знецінюють саму ідеї допомоги ближньому через спеціалізовані структури. Відтак фондів в Україні тисячі, а філантропічна активність близька до нуля. Про це наголошується в матеріалі «Ширма для обдурення».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG