Доступність посилання

ТОП новини

Громадськість просить ЄС покарати українських політиків


Громадськість України просить Євросоюз покарати українських політиків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Громадські активісти звернулися до посольств країн Євросоюзу із закликом заборонити в’їзд до держав ЄС тим народним депутатам України, які відмовилися вносити зміни до антидискримінаційних законів. Під час акції сьогодні в Києві, яка розпочалась біля посольства Польщі, українці передали своє звернення дипломатам.

Як повідомила Радіо Свобода ініціатор акції Любов Акуленко, європейські дипломати також отримали список лідерів парламентських фракцій, які не поставили питання змін до антидискримінаційного законодавства на розгляд.

«Ми з колегами довго радилися, кого включати до цього списку. І включили у нього усіх лідерів парламентських фракцій. Це були усі партії: Олександр Єфремов, Партія регіонів; Арсеній Яценюк, «Батьківщина»; Віталій Кличко, УДАР; Петро Симоненко. Комуністична партія; Олег Тягнибок, ВО «Свобода». Ніхто з них не виступив з ініціативою, щоб цей закон було розглянуто», – зазначила Акуленко.

Ухвалення змін до антидискримінаційного законодавства – одна з вимог ЄС, які Україна повинна виконати для подальшого спрощення візового режиму і запровадження у майбутньому безвізового режиму з Євросоюзом.

Наразі, як зазначила Акуленко, Україна «фактично провалила виконання Плану дій з візової лібералізації».

У нинішній акції взяли участь активісти неурядових організацій «Центр.UA», «Новий громадянин», «Ми – європейці», «Європа без бар’єрів, експерти Інституту євроатлантичного співробітництва.
XS
SM
MD
LG