Доступність посилання

ТОП новини

У Росії проти арештованого опозиційного мера висунули нове звинувачення


Євген Урлашов у суді, фото 4 липня 2013 року
Євген Урлашов у суді, фото 4 липня 2013 року
Слідчий комітет Росії порушив проти арештованого мера міста Ярославля Євгена Урлашова ще одну справу щодо отримання хабара, заявив у п’ятницю речник Слідчого комітету Володимир Маркін.

За його словами, це звинувачення стосується даних слідства, що Урлашов отримав півмільйона рублів (понад 122 тисячі гривень) від місцевого підприємця.

Також у п’ятницю суд узяв під арешт п’ятого звинуваченого у справі про вимагання іншого великого хабара, за якою Урлашова і ще трьох людей арештували позавчора.

Сам Євген Урлашов заперечує всі звинувачення і пов’язує своє кримінальне переслідування з майбутніми виборами до законодавчого органу Ярославської області Росії, що мають відбутися у вересні і на яких він мав очолити виборчий список опозиційної партії «Громадянська платформа».

У середу Урлашова вже звинуватили у вимаганні хабара в 14 мільйонів рублів (понад 3 мільйони 425 тисяч гривень).

Євген Урлашов є єдиним опозиційним до влади мером великого російського міста. На виборах мера Ярославля минулого року він як незалежний переміг кандидата владної партії «Єдина Росія» на хвилі різкого зниження підтримки «Єдиної Росії», яку дедалі більше звинувачують як скорумповану і нездатну до нормального управління силу.

Попереднього, 2011 року Урлашов вийшов із «Єдиної Росії» і приєднався до руху протесту проти її влади.
XS
SM
MD
LG