Доступність посилання

ТОП новини

Українці та поляки спільно помолилися за жертв Волинської трагедії (ВІДЕО, ФОТО)


Сьогодні у селі Павлівка на Волині відбулася ініційована громадськими діячами України і Польщі акція примирення щодо трагічних подій на Волині у роки Другої світової війни.

У заході взяли участь громадські діячі, науковці і політики з Києва, Варшави, Львова, Луцька, Рівного. Вони молилися за українців і поляків, які стали жертвами Волинської трагедії. За різними підрахунками науковців, ними стали понад сто тисяч мирних жителів.
Українці і поляки молились за жертв Волинської трагедії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

За словами представника комітету «Порозуміння між народами» Генрика Вуєца, кожний народ вважав Волинь своєю землею. Однак потрібно шукати порозуміння сьогодні щодо історичного минулого, щоб будувати майбутнє. Такої думки дотримується і відомий громадський діяч з Польщі, редактор Адам Міхнік, і український правозахисник Мирослав Маринович.



«Просимо вибачення і прощаємо» – ці слова звучали українською і польською мовами від багатьох промовців у Павлівці. Опісля молитви, що відбулася за участю духовенства УПЦ КП, РКЦ та УГКЦ, учасники заходу зібралися в Луцьку на семінар «В об’єднану Європу – примиреними», на якому ухвалять спільну заяву щодо Волинської трагедії.

У неділю спільний молебень відбудеться у Польщі, в селі Сагринь, де у 1944 році загинули українці від рук поляків.

Волинською трагедією історики назиають масові вбивства поляків і українців у 1943–1944 роках .

Організаторами громадської ініціативи з примирення обох народів є Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки і Український католицький університет.

XS
SM
MD
LG