Доступність посилання

ТОП новини

Професія: людина-оголошення


У Росії хлопці у такий спосіб рекламуть здоровий спосіб життя, закликаючи кинути сигарети
У Росії хлопці у такий спосіб рекламуть здоровий спосіб життя, закликаючи кинути сигарети
Ринок реклами у США складає сорок вісім мільярдів доларів на рік. Поміж її чисельних форм особливе місце має жива реклама. Для американських міст звичне явище побачити на вулиці людину, що розмахує рекламним щитом, привертаючи увагу перехожих та водіїв. На перший погляд, це проста справа, але вона вимагає неабияких навичок.

Мешканець штату Вірджинія Горасіо Морено працює промоутером 5 років. Він каже, що у рекламному бізнесі було зроблено багато грошей.

Проте гроші не були для нього основним чинником обрання цієї професії. Горасіо каже, що просто любить свою роботу: «Мені понад усе подобається робити те, що я роблю. Я не повинен за щось переживати і в мене немає начальника, який вимагає від мене краще працювати».

Горасіо працює для рекламного агентства «Еров». Офіс цієї компанії відкрився у Вашингтоні у 2001 році. Очолив його Майкл Петерсон: «Тепер, через 12 років ми представлені в 11 країнах і 49 містах. За останні сім-вісім років ми найняли на роботу тисячі промоутерів. Ми рекламуємо для будь-якої галузі. Але наш головний замовник – це ринок нерухомості».

Один з промоутерів рекламує оренду помешкань у житловому будинку в містечку Арлінґтон у штаті Вірджинія. Менеджер будинку Вінсент Стентон найняв компанію «Еров» понад рік тому. Він каже: «Ми здаємо приміщення в оренду, а промоутери допомагають нам залучити більше клієнтів».

Щоб привернути увагу перехожих і водіїв, промоутерам слід бути дуже винахідливими і навчитися декільком професійним трюкам – не лише базовим навичкам обертання рекламного щита, а й підстрибуванню та «танцям».

Охочим опанувати цю майстерність компанія «Еров» пропонує курси. Працюють у них переважно учні-старшокласники і студенти. Наймаються до них, здебільшого, хлопці, але є й дівчата. Одна з них – Естефані. Вона каже: «Інколи чуєш, ні, дівчата не можуть обертати щит, я показую їм, що вмію, чим їх дуже вражаю».

Естефані Амая тренується на промоутера вже 7 місяців.

«Мої двоюрідні, мій брат – всі мої близькі зацікавилися цим. Так і я цим захопилася. Я захотіла навчитися. Влітку я зможу працювати і у вихідні, і в робочі дні».

Між іншим, Крістіан Паломіно звертає увагу на те, що обертати рекламним щитом не так легко, як здається: «Цим варто займатися. Це неймовірно і прекрасно».

До речі тут багато правил, яких необхідно дотримуватися, на що звертає увагу голова вашингтонського офісу Майкл Петерсон: «Якщо обертати занадто швидко, ніхто не зможе прочитати, що там написано. Ми тренуємо їх тримати плакат під певним кутом, щоб водії могли його прочитати за кермом. Ми не якась затерта вам реклама. Ми завжди нова реклама і немає значення для кого ми рекламуємо».

Динаміка та інновації, каже Майкл, і є таємницею популярності промоутерів у рекламному бізнесі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG