Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині розслідують факт недоукомплектування «швидких» на півтора мільйона


Слідче управління ГУ МВС в Дніпропетровській області відкрило кримінальне провадження за фактом недоукомплектування 360 закуплених автомобілів «швидкої допомоги» медобладнанням на суму майже півтора мільйона гривень. Про це УНІАН повідомив начальник слідчого управління обласної міліції полковник Олександр Гриза.

За його словами, кримінальне провадження відкрито на підставі матеріалів ревізії Держфінінспекції в Дніпропетровській області фінансово-господарської діяльності обласного комунального закладу (ОКЗ) «База спеціального медичного постачання».

За інформацією Держфінінспекції, «під час перевірки дотримання законодавства щодо закупівлі легкових автомобілів за період з лютого 2011 по лютий 2013 встановлено, що 360 легкових автомобілів ОКЗ не укомплектовані спеціальним санітарним медичним обладнанням на суму понад 1,2 мільйона гривень. У 170 «швидких» відсутні медичні ящики-укладки, у 140 – контейнери для медикаментів. 129 автомобілів не укомплектовані сумками лікаря, ще в 51 автомобілі відсутні медичні полиці.

Постачальником медичного обладнання було ТОВ «Техкомплект», яке не виконало умов тендерної документації. Зокрема, держфінінспектори виявили невідповідність медико-технічних вимог документації конкурсних торгів на закупку автомобілів типу ВАЗ – 21214 «Нива» ТК-Y-2121 МД та GEELY CK-2 ТК- GL-СК МД фактичній комплектації цих транспортних засобів. Крім того, за інформацією Держфінінспекції, на момент ревізії ТОВ «Альянс Фарм» не поставило медичного устаткування для «швидких» на суму 236 тисяч гривень, незважаючи на попередню оплату цього обладнання в жовтні 2012 року. Наразі триває досудове розслідування.
XS
SM
MD
LG