Доступність посилання

ТОП новини

На довиборах у Криму зафіксували низку порушень


У 224-му окрузі в Севастополі, де в неділю проходять проміжні вибори народного депутата, спостерігачами зафіксовано низку порушень. Зокрема, на виборчій дільниці № 850017 у місті Інкерман журналіст газети «Точка «Опори» особисто зафіксував вкидання членом комісії двох бюлетенів у виборчу скриньку, повідомляє прес-служба громадянської мережі «Опора». Члени дільничної комісії публічно оголосили, що журналіст помилився. За їхньою версією, два бюлетені були одночасно вкинуті до скриньки громадянами, які разом прибули на дільницю для участі в голосуванні. Член комісії, яка, за спостереженнями журналіста, вкинула бюлетені у скриньку, відмовилася назвати кандидата, якого вона представляє у дільничній виборчій комісії.

Спостерігачі «Опори» також зафіксували на двох дільницях порушення порядку розміщення інформаційних плакатів про кандидатів у народні депутати.

Повідомляється також, що на виборчу дільницю в селі Тилове приїхала група осіб, до якої входив народний депутат від Партії регіонів Володимир Сальдо. Ці особи склали акт про виявлення порушення виборчого законодавства щодо розміщення поблизу виборчої дільниці агітації за кандидата від КПУ Василя Пархоменка. Натомість спостерігач «Опори» з моменту початку голосування періодично оглядав територію навколо виборчої дільниці, проте ніякої агітації в цьому місці не фіксував.

У свою чергу, прес-служба УДАРу повідомляє, що народного депутата від цієї політсили Марію Іонову довго відмовлялися зареєструвати спостерігачем на дільниці № 50, втім, пізніше все ж зробили це.

Окрім того, про порушення на виборах у Севастополі заявляє кримське відділення руху «Спільна справа». Як повідомив координатор руху Олександр Данилюк, який перебуває в складі спостережної групи організації, серед найбільш серйозних порушень громадські спостерігачі відзначають формування виборчих комісій переважно з представників Партії регіонів за повної відсутності на багатьох дільницях членів, поданих опозицією.
XS
SM
MD
LG