Доступність посилання

ТОП новини

Суд за позовом регіонала до газети за «душевні хвилювання» почався у Новомосковську


На Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі депутата обласної ради проти газети «Новомосковськ сьогодні». Про це Радіо Свобода повідомила редактор газети Ольга Бугай.

За її даними, депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Рєзнік звернувся до Новомосковського міськрайонного суду через те, що матеріал газети «Новомосковськ сьогодні» «Рейдерство по-новомосковськи-2, або Чим завинили вчителі і новомосковська молодь» спричинив його «душевні хвилювання та страждання».

Як зазначила Ольга Бугай, в свою чергу газета надала письмове заперечення на позов Рєзніка та додала висновки експертів – філолога та психолога, які доводять необґрунтованість позову.

«Експертний висновок філолога заперечує те, що наведені позивачем фрагменти можуть бути спростовані в принципі, а психолог підтвердив, що встановити зв’язок між нашою статтею та стресом і стражданнями пана Рєзніка неможливо», – додала головний редактор газети Ольга Бугай.

Тим часом представник засновника газети, адвокат Сергій Жуков заявив у суді, що депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Рєзнік має засвідчити, як він переживав душевні хвилювання, в суді.

«Ми вважаємо, що Сергій Рєзнік має бути особисто присутній за засіданнях, оскільки тільки він зможе пояснити, яких він зазнав страждань», – заявив Жуков.

У червні 2013 року депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Сергій Рєзнік зажадав від газети «Новомосковськ сьогодні» 20 тисяч гривень компенсації моральних збитків через статтю, у якій, як він вважає, була викладена недостовірна інформація. Про це йдеться у тексті позовної заяви, спрямованої до Новомосковського міськрайоннного суду. Позивач Сергій Рєзнік вказав, що мав «душевні хвилювання та страждання, пов’язані зі створенням несприятливого психологічного фону для його діяльності». У зверненні до суду вказано, що через газетну публікацію «позивач постійно перебуває у стресовому стані» і змушений «відкидати безпідставні звинувачення в корупції, зловживанні владою та службовим становищем».
XS
SM
MD
LG