Доступність посилання

ТОП новини

Третина українців готова до вуличних акцій проти корупції – Transparency International


Понад 60% жителів України висловлюють готовність протестувати проти корупції, при цьому понад третина українців готові до вуличного протесту, свідчать дані дослідження «Барометр всесвітньої корупції» (Global Corruption Barometer) від Transparency International і Gallup International Association.

Протестувати проти корупції сьогодні готові 68% українців, про бажання вийти на вулицю заявили 36%.

Такі настрої в суспільстві зумовлені тим, що 43% опитаних вважають, що за останні два роки рівень корупції в Україні значно зріс, 74% переконані, що державний сектор корумпований, 80% охарактеризували дії уряду в боротьбі з корупцією як нерезультативні.

Лише 4% респондентів вважають, що державна антикорупційна боротьба дає бодай якийсь результат. При цьому 83% зазначили, що важливо мати особистий контакт під час вирішення питань у державному секторі, а 84% – що урядом країни керують організації, які діють у власних інтересах.

Такими є результати оприлюдненого сьогодні наймасштабнішого опитування громадської думки, проведеного базованою в Берліні міжнародною організацією Transparency International. Оприлюднене Transparency International дослідження «Барометр всесвітньої корупції» базується на інтерв’ю 114 тисяч людей у 107 країнах світу.

В Україні опитування відбувалося з 9 по 17 серпня 2012 року, було опитано 1000 осіб.
XS
SM
MD
LG