Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає сторони конфлікту в Єгипті до стриманості і виваженості – МЗС


У Єгипті тривають акції протесту і протистояння між політичними опонентами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

У Єгипті тривають акції протесту і протистояння між політичними опонентами

Україна спостерігає за перебігом подій у Єгипті і звертається до усіх сторін, які беруть участь у політичних виступах, бути стриманими і виваженими і врегулювати ситуацію виключно мирними засобами. Цю заяву МЗС України оприлюднив тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту інформаційної політики міністерства Василь Зварич.

«Ситуація у курортних містах на узбережжі Червоного моря залишається більш-менш спокійною. Днями у містах Шарм-аш-Шейху і Хургаді пройшли акції протесту. Але, за інформацією нашого посольства, вони мали виключно мирний характер і не несли загрози для безпеки громадян. Разом з тим, ми продовжуємо рекомендувати громадянам України, які відпочивають в Єгипті, виявляти підвищену обережність», – зазначив Зварич.

Але вплинути на позицію туристичних фірм, які переконують українців у безпеці і продають путівки до Єгипту, міністерство не в змозі.

У Єгипті тривають акції протесту і протистояння між політичними опонентами, які супроводжуються жертвами серед цивільного населення. За даними дипломатів, громадян України серед жертв немає, повідомив Зварич.
XS
SM
MD
LG