Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті військові підтримали план тимчасового керівника


Прихильники Мухаммада Мурсі продовжували протест у Каїрі, 9 липня 2013 року
Прихильники Мухаммада Мурсі продовжували протест у Каїрі, 9 липня 2013 року
Військові Єгипту підтримали у вівторок план виходу країни з кризи, з яким виступив тимчасовий президент Адлі Мансур і який уже відкинув поміркований ісламістський рух «Мусульманське братство».

Як мовиться в зачитаній на державному телебаченні заяві військових, єгипетський народ не погодиться, а армія не допустить ніяких намагань під будь-яким приводом зупинити чи зірвати шлях до майбутнього держави.

Також у вівторок тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур призначив прем’єр-міністром тимчасового уряду країни відомого економіста Хазема аль-Беблаві, повідомили державні засоби інформації. 2011 року аль-Беблаві вже був віце-прем’єром і міністром фінансів. А відомий представник опозиційних сил Мухаммад ель-Барадей, колишній генеральний директор МАГАТЕ і лауреат Нобелівської премії миру, призначений тимчасовим віце-президентом, відповідальним за міжнародні відносини.

Раніше у вівторок чільний представник «Мусульманського братства» відкинув проголошений тимчасовою владою план виходу з кризи, який передбачає, зокрема, референдум щодо змін до конституції і нові вибори через півроку. Цей план «повертає країну назад у минуле», заявив Есам аль-Еріан, заступник голови Партії свободи і справедливості, яка є політичним крилом «Мусульманського братства».

У русі, що є наймасовішим громадським об’єднанням у Єгипті, заявляють, що продовжать акції протесту, доки скиненого президента Мухаммада Мурсі не поновлять на посаді.

У понеділок пізно ввечері тимчасовий керівник єгипетської держави Адлі Мансур оголосив указ, за яким, зокрема, впродовж двох тижнів має бути створена комісія з незалежних юридичних експертів, яка має підготувати зміни до конституції. Проект цих змін має бути винесений на референдум наприкінці листопада, після чого на початку наступного року мають провести парламентські вибори, а після них і президентські.
XS
SM
MD
LG