Доступність посилання

ТОП новини

Росія планує запровадити спеціальне мито на українське вугілля, скло і шоколад – ЗМІ


Російська Федерація планує обкласти додатковим спеціальним митом імпорт з України вугілля, шоколаду і скла у відповідь на запровадження Києвом спеціального мита на імпорт автомобілів, повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, Росія направила Світовій організації торгівлі (СОТ) повідомлення, в якому заявила про те, що автомобільний податок в Україні ударить по російському експорту автомобілів на суму 328 мільйонів доларів і не залучить 36 мільйонів доларів податків. Щоб компенсувати збитки Росія залишає за собою право стягувати мито у розмірі 1 євро за 1 кілограм українського шоколаду, 54% – на імпорт вугілля і 15% – скла.

Згідно з повідомленням, мито може набрати чинності після узгодження з Митним союзом, до якого входять також Казахстан і Білорусь.

За законами СОТ, членами якої є Україна і Росія, постраждала країна має право запровадити у відповідь податок, щоб відшкодувати збитки.

Туреччина в рамках норм СОТ вже зарезервувала за собою право з 12 липня цього року обкласти 23% митом імпорт українських волоських горіхів у відповідь на обмеження Україною імпорту автомобілів.

14 березня 2013 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про запровадження спеціального мита на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об’ємом двигуна більш як 1000 кубічних сантиметрів, але не більш як 1500 кубічних сантиметрів, і 12,95% на автомобілі з об`ємом двигуна більш як 1500 кубічних сантиметрів, але не більш як 2200 кубічних сантиметрів.

За даними Reuters, окрім Росії та Туреччини, санкції у відповідь стосовно України можуть застосувати також ЄС, Південна Корея та Японія. Зокрема, Токіо планує порушити це питання на зустрічі СОТ у четвер.
XS
SM
MD
LG