Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Росії підтвердив законність заборони хіджабів у Ставропольському краї


Верховний Суд Росії затвердив заборону носіння мусульманських хусток для жінок у школах мультиетнічного Ставропольського регіону. Адвокат мусульманських родин, які подали до суду проти такої заборони, заявив про плани апеляції.

Губернатор Ставропольського краю минулої осені запровадив новий шкільний дрес-код, згідно з яким релігійне вбрання і символіка були заборонені. Окрім цього, в школах краю було заборонено носити повсякденний одяг та взуття на підборах, висота яких перевищує сім сантиметрів.

Після запровадження нового дрес-коду кілька родин скаржилися, що їхніх дочок не пустили до школи у хіджабах. Проте суд визнав упровадження нових правил, які забороняють носіння традиційного мусульманського одягу, законним.

Ставропольський край межує з російськими республіками Чечнею, Дагестаном, Кабардино-Балкарією та Карачево-Черкесією, населеними переважно мусульманами.

Раніше цього року Громадська палата в Республіці Татарстан у Росії затвердила носіння ісламської хустки, або хіджабу, для школярок і вчительок у середніх школах.

Водночас у Франції існує законодавча заборона на носіння хіджабу в громадських місцях. Також незабаром нижня палата парламенту Франції розглядатиме провокаційний законопроект, котрий передбачає заборону на носіння хіджабу нянями, працівницями дитячих садків та медичними сестрами у дитячих лікарнях. На його підтримку вже висловився президент Країни Франсуа Олланд.
XS
SM
MD
LG