Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд справи Тітушка перенесли з метою винесення м’якого вироку – Яценюк


Арсеній Яценюк сидить на підвіконні під час суду у справі побиття журналістів 18 травня
Арсеній Яценюк сидить на підвіконні під час суду у справі побиття журналістів 18 травня
Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що перенесення на 6 серпня розгляду в суді кримінального провадження за обвинуваченням Вадима Тітушка, Михайла Пшука, Андрія Ярошенка і Сергія Приходька у побитті журналістів зроблене з метою винесення їм м’якого вироку.

Про це він заявив журналістам після завершення засідання Шевченківського районного суда Києва.

«Сьогодні вони спеціально не привели захисників, щоб відтягнути розгляд справи на серпень, коли буде мінімальна політична активність, щоб винести винним м’який вирок», – сказав Яценюк.

За його словами, ця справа – одна з найбільш резонансних в Україні, коли «бандити під прикриттям міліції били журналістів і громадян». Водночас Яценюк висловив переконання, що вирок має бути оголошений до саміту у Вільнюсі, щоб покарання понесли не лише четверо виконавців побиття журналістів, але і його організатори.

При цьому Яценюк вкотре висловив упевненість у тому, що до організації цього злочину причетні секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, підлеглі якого, на переконання Яценюка, здійснювали прикриття.

18 травня невідомі молодики напали на журналістку «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента газети «Комерсант» Влада Соделя під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі.
XS
SM
MD
LG