Доступність посилання

ТОП новини

У Луцьку відкрилася виставка, присвячена Волинській трагедії


Меморіал Волинської трагедії в селі Павлівка Іваничівського району
Меморіал Волинської трагедії в селі Павлівка Іваничівського району
Презентація виставки «Волинські події 1943 року в документах, спогадах, дослідженнях» відбулася у Волинському краєзнавчому музеї. На виставці, присвяченій 70-й річниці польсько-українського протистояння на Волині в роки Другої Світової війни, представлені матеріали музею, державного архіву області, обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина», повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

За допомогою експонатів (фотографій, документів, книг, свідчень очевидців, листівок і газетних публікацій) подається інформація про складні сторінки спільної історії українського і польського народів у роки війни, передвоєнних і повоєнних років.

Особливу увагу виставки приділено подіям 11 липня 2003 року на Волині, коли президент Польщі Александр Квасневський і президент України Леонід Кучма в селі Павлівка Іваничівського району брали участь у відкритті пам’ятника українсько-польського примирення «Пам’ять – Скорбота – Єднання» щодо подій 1943 року. На цій зустрічі двох президентів було проголошено примирення двох народів на міждержавному рівні.

Цінними експонатами виставки, зокрема, є спогади, зібрані молодими істориками Волині, про людей, які під час збройного конфлікту з обох сторін врятували життя понад 400 громадян обох національностей.
XS
SM
MD
LG