Доступність посилання

ТОП новини

Незважаючи на закриття сесії Київради, фінансування бюджетних програм не припинять – Яценюк


Опозиція переконала Київраду не проводити незаконне засідання. Про це заявив голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час виступу під КМДА, де проходить акція протесту.

Він наголосив: «Вони сьогодні не вкрали землю, вони не вкрали об’єкти державної власності, вони не вкрали комунальні об’єкти. Вони сьогодні усвідомили, що якщо люди борються за свої права, то таки можна досягнути результату», – наголосив Яценюк.

Водночас, заявив Яценюк, результат буде лише тоді, коли у Києві відбудуться вибори. За словами Яценюка, «з вересня розпочнеться надалі боротьба за право киян і за право українців обирати собі мера, владу і знімати цю владу, яка представлена Віктором Януковичем і Партією регіонів».

На запитання журналістів, чи можна вважати, що у зв’язку з не проведенням сьогоднішнього засідання Київради припиниться, зокрема, будівництво метро, а також фінансування бюджетних програм, Яценюк відповів: «Нічого не зупиниться. Це все не відповідає дійсності. Державне казначейство буде фінансувати все, що передбачено в Законі України «Про державний бюджет». Тому нехай не дурять. Все повинно бути профінансовано і на будівництво метро, і на вчителів, і на лікарів. Гроші є і вони мають повне право фінансувати все до копійки».

Сьогодні депутати Верховної Ради з опозиційних фракцій заблокували проведення пленарного засідання Київської міської ради. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, під час спроби проникнення на засідання Київради у штовханині потерпіли працівники ЗМІ, які знімали подію. Одна з журналісток упала на бетонні сходи перед будівлею КМДА. Після перемовин з опозицією секретар Київради Галина Герега закрила сесію Київради.
XS
SM
MD
LG