Доступність посилання

ТОП новини

«УДАР» хоче подати до ВАСУ на бездіяльність Ради у справі виборів у Києві


Фракція «УДАР» у Київській міській раді має намір звернутися до Вищого адміністративного суду України з позовом на бездіяльність Верховної Ради України в питанні призначення дати виборів у Києві.

«Ми ухвалили рішення фракції звернутися до Вищого адміністративного суду на бездіяльність Верховної Ради щодо непризначення виборів у місті Києві», – заявив заступник керівника фракції «УДАР» у Київраді Андрій Странніков.

За його словами, фракція вже неодноразово зверталася до Верховної Ради з проханням призначити дату виборів до Київради та київського мера, «проте всі звернення були безрезультатні».

У Верховній Раді двічі було провалено голосування за призначенням виборів Київради та мера столиці. Партія регіонів відмовлялася голосувати до ухвалення рішення Конституційного суду з цього питання. Конституційний суд ухвалив рішення про те, що чергові місцеві вибори в Україні мають відбуватися одночасно в жовтні 2015 року, незалежно від того, якими були попередні вибори – черговими чи позачерговими.

Опозиція вважає, що це рішення суду не стосується ситуації в столиці, оскільки наразі тут необхідно проводити позачергові вибори, тому що депутатів Київради та мера столиці обрали 5 років тому, мер столиці Леонід Черновецький подав у відставку рік тому, а термін повноважень столичних депутатів завершився 2 червня. Тому вони внесли до парламенту вже третій законопроект про призначення позачергових виборів у столиці.
XS
SM
MD
LG