Доступність посилання

ТОП новини

Пацієнтів клініки «Лавра» не виселятимуть, поки не збудують їм лікарню – меморандум


Пацієнтів клініки «Лавра» не виселятимуть, поки не збудують їм лікарню – меморандум
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Пацієнтів з клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського поблизу Києво-Печерської лаври не виселять, поки новий корпус не буде повністю готовий їх прийняти. Відповідний меморандум підписали пацієнтські організації «ЮКАБ» та «Мережа людей, які живуть з ВІЛ», Лавра та Національна академія медичних наук.

Як наголошує очільник організації «ЮКАБ» Дмитро Шерембей, меморандум потрібен як свідчення того, що клініку не розділять на два корпуси, як раніше планувалося, а хворих тимчасово не переведуть у малопридатні для лікування приміщення. Цю позицію розділив і настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло.

За словами виконувача обов’язків президента Національної академії медичних наук Валерія Запорожана, коли клініка переїде у нове приміщення, хворі зможуть отримувати допомогу на значно вищому рівні.

Нині у клініці поблизу Києво-Печерської лаври лікується понад 9 тисяч пацієнтів, серед яких – ВІЛ-інфіковані та хворі на гепатит. Конфлікт навколо лікарні виник ще у 2011 році, коли Академія наук України ухвалила постанову про розформування лікарні та переселення її окремих частин до різних закладів охорони здоров’я.
XS
SM
MD
LG