Доступність посилання

ТОП новини

Хто найбільше загрожує владі Януковича? (Огляд преси)


Київ – Останні півроку перед владою стояло завдання – не допустити відчутних розколів усередині свого табору та об’єднання опозиції. Це їй вдалося, переконаний експерт «Газети по-українськи». Також, на його думку, можновладці змогли отримати контроль над парламентом за рахунок мажоритарників, здобули додаткові психологічні бонуси. У владі триває зміна бізнесових, адміністративних поколінь. Тож тепер Янукович опановує роль арбітра не стільки між політичними елітами, скільки всередині провладної команди. Політолог вважає, що остання тенденція не може не турбувати владу – загрозу для неї становить не опозиція, а громадяни. Люди на місцях стогнуть від свавілля князьків і не сподіваються на опозиціонерів. Про те, наскільки це може позначитися на стабільності регіоналів, йдеться у рубриці «Політика».

За час незалежності Верховна Рада затвердила понад 50 державних титулів різного рівня та зразка: звання, ордени, медалі та відзнаки. Нове тисячоліття започаткувало традицію, яка дещо додала гостроти до процедури призначення державних відзнак: із кожним роком скандали навколо проблеми визначення українського героя розгораються з новою силою та набувають щораз більшого резонансу. Очевидно, що в системі визначення найдостойніших панує відчутний хаос, стверджує газета «День». Через постійні скандали довкола цього питання частково нівелюється важливість та значущість присвоєної нагороди. Про те, у чому причина такого низького рівня довіри суспільства до справедливості присвоєних нагород, йдеться в публікації «Метис людини і Бога».

Останнім часом українці очолили список іммігрантів до Євросоюзу. Як інформує газета «Факти», у 2011 році громадяни України отримали найбільшу кількість дозволів на проживання. У цей же період імміграційні служби зареєстрували 204 тисячі українців, які офіційно влаштувалися в європейських країнах. Майже половина – жінки, які вступили в шлюб з іноземцями. На сьогоднішній день укладання шлюбу є найбільш реальним способом іммігрувати до Євросоюзу, США та Канаду. Однак, як зауважує видання, не все так просто. У посольствах українським нареченим висувають суворі, а часом просто драконівські вимоги.

Розвиток науки і техніки за півстоліття набув вибухового характеру. Для
більшості звичайних людей прогрес найбільше виявляється у розвитку комп’ютерів, побутової техніки та комунікацій, але насправді прорив у технологіях дозволяє знаходити все більш повні відповіді на суто теоретичні і навіть філософські питання: про виникнення Всесвіту або зародження життя. Про це пише газета «Сегодня» у матеріалі «Хто ми і звідки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG