Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ визнала, що справи проти Тимошенко спираються тільки на чутки – Власенко


Останній звіт про розділення кримінальної та політичної відповідальності в Європі, який в Раді Європи озвучив його автор доповідач ПАРЄ Пітер Омтзіхт, на 90% стосувався Юлії Тимошенко, заявив її захисник Сергій Власенко.

«У звіті йдеться, зокрема, про те, що обвинувачення Тимошенко в убивстві Щербаня ґрунтується на чутках, які походять від померлих злочинців. А також про те, що Тимошенко має всі ознаки політичного в’язня, якого прибрали з дороги як політичного конкурента», – сказав він.

За словами Власенка, Пітер Омтзіхт невдовзі прибуде в Україну в рамках моніторингу, який веде ЄС напередодні осіннього саміту. Захисник висловив думку, що і справи проти Тимошенко, і виконання Україною рекомендацій ЄС залежать від однієї людини – Віктора Януковича.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила Резолюцію про розмежування політичної та кримінальної відповідальності з урахуванням тексту доповіді про політичне переслідування Юлії Тимошенко та інших опозиціонерів.

Тим часом судове слідство у справі вбивства Євгена Щербаня зупинене, як вважають у захисті Тимошенко, через брак доказів проти неї.
XS
SM
MD
LG