Доступність посилання

ТОП новини

У Криму мітингували проти закриття протитуберкульозних лікарень


Пікет в Сімферополі проти закриття протитуберкульозних лікарень
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Пікет у Сімферополі проти закриття протитуберкульозних лікарень

Кілька десятків медпрацівників і хворих Сімферопольського протитуберкульозного диспансеру №1 пікетували у п’ятницю кримське управління міліції.

Учасники акції заявили, що хочуть привернути увагу влади і громадськості до розвалу системи протитуберкульозного лікування в Криму.

Пікетувальники ухвалили звернення до керівників кримського уряду і правоохоронних органів з вимогою усунути з посади головного лікаря тубдиспансера, відновленого кілька днів тому на своїй посаді за рішенням суду, і провести кримінальні розслідування стосовно його зловживань за останні 10 років.

За словами депутата кримського парламенту Леоніда Пилунського, якому пікетувальники передали звернення, торік Рахункова палата Верховної Ради АРК виявила в диспансері розтрату на 3 мільйони гривен, за що керівник був звільнений. Тепер, після відновлення головлікаря на посаді, почалися «репресії і погрози медичним працівникам».

Учасники акції протесту також закликали владу не допустити проведення «запланованого скорочення протитуберкульозних медичних закладів у час, коли в Україні та Криму продовжується епідемія туберкульозу».
XS
SM
MD
LG