Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові виступають за лікування Тимошенко в Україні


У Харкові виступають за лікування Тимошенко в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Харкові виступають за лікування Тимошенко в Україні

Дев’ять громадських організацій, що опікуються проблемами інвалідів, «афганців», багатодітних родин, звернулися до президента України Віктора Януковича, омбудсмена Валерії Лутковської, до Міністерства охорони здоров’я та пенітенціарної служби з проханням оперувати Юлію Тимошенко в Україні.

«Ми добре знаємо можливості вітчизняної медицини, знаємо, що будь-який український лікар вилікує загострення остеохондрозу за тиждень. І не розуміємо, як висококваліфіковані медики однієї з найкращих лікарень Європи понад рік не можуть вилікувати хронічну грижу міжхребцевого диску. Переконливо просимо забезпечити можливість проведення операції Тимошенко в Україні, нехай навіть з участю німецьких лікарів, щоб у подальшому пенітенціарна служба України могла виконати рішення суду», – мовиться у зверненні до центральних органів української влади.

Окрім того, представники громадських організацій Харкова переконані, що гроші, які витрачаються на роботу німецьких лікарів, варто б було витрачати на лікування пересічних українців.

Одна з підписантів звернення, віце-президент громадської організації «Кріавіта» Олена Шингарьова, коментуючи ініціативу громадського звернення, сказала, що поштовхом для висловлення позиції стала масована інформаційна атака про необхідність негайної операції колишньому прем’єр-міністрові в умовах берлінської клініки «Шаріте».

«Ми розуміємо, що ця необхідність операції за кордоном обумовлена черговим ходом політичної гри екс-прем’єр-міністра», – каже Олена Шингарьова в коментарі для Радіо Свобода.

Всі дев’ять громадських організацій, які підписали звернення, є членами міської єдиної соціальної мережі при Харківській міській раді. Щорічно їхні соціальні послуги фінансуються з міського бюджету.
XS
SM
MD
LG