Доступність посилання

ТОП новини

За результатами розслідування подій у Врадіївці звільнили начальника УМВС області


За результатами розслідування подій у Врадіївці звільнили начальника УМВС Миколаївської області Валентина Парсенюка.

Як повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС, висновок службового розслідування був озвучений у п’ятницю 12 липня, на засіданні розширеної колегії МВС України.

«За його результатами з органів внутрішніх справ звільнено 9 працівників міліції Миколаївської області, трьох звільнено із займаних посад, ще трьох попереджено про неповну посадову відповідність», – йдеться у повідомленні, яке цитує агентство УНІАН.

Як зазначили в УЗГ, проведення об’єктивного розслідування подій у Врадіївському районі Миколаївської області міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко доручив комісії, очолюваній начальником Головного штабу МВС Володимиром Березаном.

За час роботи комісії у Врадіївці до представників МВС звернулося 94 особи. Серед них, окрім мешканців Врадіївського району, також були мешканці прилеглих населених пунктів, йдеться в повідомленні.

Із займаних посад були звільнені троє працівників обласного підрозділу внутрішньої безпеки. Крім того, за допущені порушення звільнено майже весь керівний склад Врадіївського райвідділу.

Раніше з органів внутрішніх справ були звільнені начальник Врадіївського райвідділу міліції Віталій Синицький, а також працівники цього відділу Дмитро Поліщук та Євген Дрижак.

У ніч з 26 на 27 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль молоду жінку, вивезли за межі селища Врадіївка, побили і зґвалтували. За свідченнями потерпілої, двоє ґвалтівників були офіцерами з місцевого райвідділу міліції.

У ніч з 1 на 2 липня жителі Врадіївки взяли штурмом і утримували райвідділ, оскільки вважали, що міліціонери переховують одного з учасників зґвалтування.
XS
SM
MD
LG