Доступність посилання

ТОП новини

Під час штурму райвідділку міліції у Києві постраждало 6 правоохоронців


Стосовно учасників штурму Святошинського райвідділку міліції у Києві, які знесли паркан під час акції протесту, не відкриватимуть кримінальних проваджень – про це протестувальникам заявив начальник столичного главку міліції Володимир Коряк, повідомило видання «Українська правда».

«Якщо ви повернете паркан на місце, я вам обіцяю, що ніяких кримінальних справ не буде», – сказав він.

При цьому Коряк неодноразово наголосив, що кримінального покарання не буде по жодному з інцидентів, але відмовився вивести і віддати людям причетного, як вважають, до побиття активістки Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР) старшого лейтенанта.

«Що ви від мене хочете? Щоб я вам віддав хлопця і ви здійснили самосуд? Цього не буде. Домовляємось, що не буде проти вас справи, а ви нам даєте провести розслідування», – сказав він.

Про результати розслідування Коряк пообіцяв публічно повідомити через 10 днів.

Після цих його слів активісти почали встановлювати паркан на місце.

Під райвідділком міліції у ніч на суботу було близько 200 осіб, серед них, зокрема, фанати футбольного клубу «Динамо», а також активісти політичних сил та звичайні громадяни.

13 липня о 10 ранку в будівлі Святошинської райадміністрації запланована зустріч ініціативної групи БЮТ, УДАРу, юристів та свідків події на ринку, а також представників столичного главку МВС. Під час зустрічі правоохоронці мають прозвітувати щодо розслідування і подальших дій.

12 липня, як повідомляють, київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників Помаранчевої революції за прохання розмовляти з нею українською мовою. Інцидент стався на ринку «Шлях», коли міліція намагалася розігнати продавців.

Дівчина звернулася до лікарів. Згідно з повідомленням лідера КУПРу Сергія Мельниченка, у неї була підозра на ушкодження нирки, можливий також перелом ребра. Станом на 21:40 постраждала поїхала з лікарні в прокуратуру.

Ввечері співробітники ринку, а також активісти КУПРу та інших політичних організацій почали штурм Святошинського райвідділку міліції. Був застосований сльозогінний газ. Під час штурму постраждали 6 правоохоронців.
XS
SM
MD
LG