Доступність посилання

ТОП новини

США розраховують на звільнення Тимошенко – посол Теффт


Посол США в Україні Джон Теффт (ахівне фото, Харків, 14 травня 2012 року)
Посол США в Україні Джон Теффт (ахівне фото, Харків, 14 травня 2012 року)
Сполучені Штати сподіваються, що екс-прем’єру України Юлії Тимошенко дозволять лікування за кордоном, сказав посол США в Україні Джон Теффт.

«Ми хочемо, щоб Юлія Тимошенко отримала можливість лікуватися за кордоном, адже лікарі говорять, і я знаю, що у неї болі, і потрібно потурбуватися про її здоров’я у кваліфікованому місці», – заявив посол Теффт в інтерв’ю телевізійному «5-му каналові» увечері 12 липня.

Він зауважив, що американська сторона розраховує на звільнення екс-прем’єра слідом за помилуванням екс-глави МВС України Юрія Луценка, оскільки ці справи є прикладами виборчого правосуддя.

Відповідаючи на запитання з приводу можливих санкцій щодо українських чиновників, Теффт сказав: «Адміністрація Обами більше вірить у пряму взаємодію з українською владою Це ефективніше, ніж створювати обмеження або інші санкції».

Раніше, 1 липня, дочка Юлії Тимошенко Євгенія, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів, заявила, що її матері необхідна термінова операція.

Дочка екс-прем’єра зазначила, що її сім’я довіряє українським лікарям, «які роблять все можливе», проте, як вона сказала, усвідомлює, що українські фахівці перебувають «під жорстоким тиском». Тому, за словами Євгенії Тимошенко, родичі екс-прем’єра наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки «Шаріте».
XS
SM
MD
LG