Доступність посилання

ТОП новини

У Закарпатті відкрився табір «Джерела толерантності»


У селищі Чинадієво на Закарпатті в неділю розпочав роботу табір «Джерела толерантності», що його заснував Конгрес національних громад України за підтримки міжнародних благодійних фондів.

Як повідомила Радіо Свобода ініціатор створення табору, київський педагог Ганна Ленчовська, мета перебування дітей у таборі – не лише оздоровлення, а і знайомство з історією, культурою і традиціями етносів, котрі мешкають в Україні. «Кожній національній громаді у програмі присвячено окремий день, коли весь колектив табору живе її національним життям. Ми виховуємо у дітей терпимість до людей з іншою мовою, культурою, до представників іншої раси», – сказала вона.

Крім цього, як каже Ленчовська, педагоги, які працюють у таборі, виховують активну громадську позицію у молоді з національних громад, поширюють знання про національне розмаїття України та інших країн, звідки походять родини учасників.

«Не менш важливе завдання – виховувати у підлітків повагу до України. Окрім національних Днів, у таборі проводяться День прав людини, Фестиваль мов і День громадянина», – розповідає Ленчовська.

Цього літа у таборі відпочивають близько двохсот дітей молодшого і середнього шкільного віку – представники вірменської, грецької, польської, ромської, російської та угорської громад України, повідомив Радіо Свобода президент Конгресу національних громад України Йосип Зісельс.
XS
SM
MD
LG