Доступність посилання

ТОП новини

СБУ не пояснює, чому Юрія Барабаша не пускають до України


Служба безпеки України не буде пояснювати, чому громадянина Російської Федерації Юрія Барабаша не пускають до України. Про це повідомили у прес-службі СБУ. Як заявила представниця прес-служби, СБУ, «як і інші спецслужби світу», не повинна пояснювати причини таких дій.

«Служба безпеки України заборонила в’їзд громадянинові Барабашу Юрієві в інтересах забезпечення національної безпеки та охорони громадського порядку», – заявили у відомстві у відповідь на вимогу громадських активістів дати пояснення щодо інциденту.

Сьогодні до центрального офісу СБУ у Києві прийшли громадські активісти – вони хотіли почути мотивацію спецслужб, чому Юрія Барабаша не пускають до України. Серед учасників акції були журналісти, громадські активісти, правозахисники, представники правих та лівих сил. Протестувальники тримали в руках плакати з написами «Поверніть нам Юрка», «Міняємо Юрка на Яника», «Він фотографував, а ви уху їли», «Поясніть та припиніть».
Акція під СБУ на підтримку Юрія Барабаша
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Після закінчення акції активісти символічно закрили вхід до приймальні СБУ червоною стрічкою, таким чином оголосивши працівників служби «персонами нон-ґрата в Україні».

Юрій Барабаш близько 5 років проживав на території України, заявляв, що має намір отримати українське громадянство, працював дизайнером у видавництві та займався фотографією, але, будучи громадянином іншої держави, був активним учасником протестних акцій в Україні. Вчора стало відомо, що Юрієві Барабашу заборонили в’їзд на територію України до 2018 року.
XS
SM
MD
LG