Доступність посилання

ТОП новини

Сноуден офіційно попрохав про тимчасовий притулок у Росії


Колишній контрактник американських спецслужб Едвард Сноуден передав у Федеральну міграційну службу Росії заяву про надання йому тимчасового притулку в цій країні. Про це повідомив член Громадської палати Російської Федерації Анатолій Кучерена.

За його словами, оскільки Сноуден не може залишити транзитної зони московського аеропорту «Шереметьєво», він передав заяву співробітникові міграційної служби, який приїхав туди. «Якщо ми говоримо про надання тимчасового притулку, то ця процедура має закінчитися протягом трьох місяців. Оскільки він вже втомився перебувати у транзитній зоні, де він вже перебуває близько місяця, він обрав саме цю процедуру», – заявив Кучерена.

Тимчасовий притулок надається на один рік і може продовжуватись щорічно.

Анатолій Кучерена також пояснив: «Чому він так довго не ухвалював рішення? Бо він не розумів нашого законодавства… Тому я з ним ще двічі зустрічався для того, щоб йому все пояснити, роз’яснити».

США звинувачують Сноудена у розголошенні таємної інформації і вимагають його видачі. З 23 червня Едвард Сноуден перебуває в «Шереметьєві», куди він прибув авіарейсом із Гонконга.

Напередодні президент Росії Володимир Путін назвав ситуацію зі Сноуденом «неясною».
XS
SM
MD
LG