Доступність посилання

ТОП новини

Чи дозволять Литвину реанімувати Народну партію? (Огляд преси)


Народний депутат Володимир Литвин планує реанімувати свою політичну силу і вже навіть розпочався своєрідний «кастинг» до Народної партії, інформує газета «День». Кандидатом може бути «олігарх, якого цікавить політична сила», повідомив виданню заступник голови Народної партії Сергій Гриневецький. Однак, як відзначає журналіст видання, хоч Володимиру Литвину і вдалося утримуватись на гребені політичної хвилі понад 15 років, крива політичного успіху Литвина і його сили вже давно прямує донизу. Автор припускає, що депутат незабаром ризикує повторити долю Олександра Мороза і його Соцпартії. Експерти газети ж вважають, що відродження партії можливе лише за умови, що Литвину дозволять це зробити. Втім, Партії регіонів нові конкуренти не потрібні. Вона й так ледве вправляється з «існуючою трійкою богатирів», впевнені експерти. Литвинові буде достатньо важко знайти нішу: він не націонал-демократ, не радикал, не перспективний кандидат на посаду президента і точно не народник, йдеться у статті «Народна партія шукає «вільного олігарха».

Якщо ухвалять нинішній законопроект «Про оборот земель сільськогосподарського призначення», без угідь можуть залишитися 70% аграріїв, а ціна земельної ділянки за рік впаде на 40%, вважають експерти газети «День». Відповідно до наведених у законі норм, якщо впродовж трьох місяців, коли ділянка виставлена на продаж, але її не продали, і власник хоче продовжити процес, то ціна на цю ділянку автоматично падатиме на 10%. Декларується також, що законопроект розроблено на користь селян, з метою не допустити олігархів до скупки земель. Однак саме останні проблем із декларацією не матимуть, в той час як понад 70% селян не мають сьогодні жодних задекларованих доходів. Водночас у Дерземагентстві пояснюють, що новий законопроект розрахований на те, що держава активно викуповуватиме землі, щоб створити масиви земель і ефективно їх використовувати: вона поглине надлишкову пропозицію і одночасно за рахунок цього збільшуватиме площі державних земель для подальшого перерозподілу між ефективними власниками і землекористувачами. Докладніше про це – у матеріалі «Земельний компроміс знову втратили?»

Відкриття нового корпусу дитячої клініки «Охматдит», яке мало відбутись наприкінці поточного року, відкладається на невизначений термін, пише газета «Факти». Причина – недофінансування, зазначає журналіст видання. Замість необхідних 2 мільярдів гривень, уряд виділив з бюджету лише 50 мільйонів. В той же час у держави знайшлися мільйони гривень на урочистості до Дня хрещення Русі і на реалізацію українсько-китайського кінопроекту, обурюється керівництво медзакладу.

Журналісти газети «Сегодня» дізнавались, що потрібно робити для того, щоб подорожувати Україною з максимальним комфортом. Чи можна заряджати техніку в вагоні? Чому не можна користуватись своєю білизною в потягах? Що можна їсти й пити під час перельоту і що робити, якщо ви забули речі у потязі чи літаку? Відповіді на ці питання видання шукало у працівників українських авіакомпаній та «Укрзалізниці».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG