Доступність посилання

ТОП новини

Основними суперниками українських спортсменів на Дефлімпійських іграх стануть росіяни


Спортсмени-дефлімпійці готові виборювати Україні медалі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Спортсмени-дефлімпійці готові виборювати Україні медалі

У Дніпропетровську в середу урочисто виряджали спортсменів регіону на ХХІІ Дефлімпійські ігри 2013 року, які відбудуться у столиці Болгарії. У Софії цього разу Дніпропетровщину в складі української збірної представить 31 спортсмен з 7 видів спорту – уперше за всю 20-річну історію участі України в Іграх область буде представлена так потужно.

За словами начальника Регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інва-спорт» Олени Зайцевої, головними суперниками українців загалом, з досвіду попередніх змагань, на нинішніх іграх стануть росіяни.

«Основна конкуренція буде між цими країнами – Росією та Україною. Найбільш запекла боротьба, як виглядає, буде, звичайно, в індивідуальних видах спорту: легка атлетика, плавання, настільний теніс. У командних видах спорту – волейболі, пляжному волейболі, як жіночому, так і чоловічому, лідерство України повне. Футбол – конкуренція між українською і російською командами. Чимало є суперників у наших спортсменів, але ми сподіваємось на гарний їхній результат», – заявила Олена Зайцева.

Водночас вона повідомила, що однією з головних складностей підготовки спортсменів-дефлімпійців в області є відсутність тренувальних баз європейської якості, зокрема, футбольних полів та манежів для занять легкою атлетикою.

«Спортсмени тренуються на тому, що є, або ж ми їх відправляємо на сучасні спортивні бази, зокрема, до Євпаторії, де є Національний центр олімпійської і параолімпійської підготовки. Але це дуже складно, по-перше, фінансово, по-друге, через завантаженість самого центру», – сказала Радіо Свобода Олена Зайцева.

Що ж до фармакологічних засобів, біодобавок та харчування для спортсменів, то їх, як зазначила Олена Зайцева, зараз постачають за заниженими цінами, частину витрат беруть на себе спонсори.

Водночас тренери дефлімпійців зазначають, що частина їхніх підопічних мають проблеми з житлом і змушені мешкати в гуртожитках.

З 25 липня по 4 серпня 2013 року в Болгарії пройдуть ХХІІ літні Дефлімпійські ігри. Спортсмени зі 105 різних країн світу будуть змагатися у 20 видах спорту та боротимуться за понад 200 нагород.

Серед 4200 спортсменів та офіційних представників делегацій Україна буде представлена 191 спортсменом та 41 тренером. Українські дефлімпійці виступатимуть у 16 видах спорту, серед яких провідними є футбол, легка атлетика, спортивне орієнтування, жіночий та чоловічий волейбол, настільний теніс, плавання, пляжний волейбол, стрільба кульова, вільна та греко-римська боротьба. Уперше на такому міжнародному спортивному рівні виступатимуть дефлімпійці у бадмінтоні та боулінгу.
XS
SM
MD
LG