Доступність посилання

ТОП новини

Україною певний час покерує Арбузов (огляд преси)


Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко цього тижня взяв планову відпустку на місяць, на тритижневий відпочинок пішов і прем’єр-міністр Микола Азаров. Дещо раніше, 6 липня, повідомили і про робочу відпустку президента Віктора Януковича. А на початку серпня на однотижневий відпочинок піде і спікер Верховної Ради Володимир Рибак, інформує газета «День». Таким чином, упродовж кількох тижнів держава залишиться практично «некерованою» – у неї не буде ключових високопоставлених осіб. Експерти розцінюють цей «парад відпусток» як втечу від нагальних проблем, які урядовці неспроможні вирішити. Якщо вищезгадані особи дозволяють собі йти у відпустки, та ще й такі тривалі і до того ж надзвичайно дорогі, то, очевидно, в країні все ідеально і все гаразд: у нас немає ніяких ні внутрішніх, ні зовнішніх загроз, і ці люди вважають, що в Україні все добре, коментують експерти видання. Єдиною людиною, яка фактично керуватиме державою і стане гарантом існування державного апарату України в цей період, буде перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов, мовиться у публікації «Дня».

Уряд планує виплачувати часткову компенсацію вартості покупцям українських легкових автомобілів, пише газета «Сегодня». Даний законопроект висунуть на розгляд найближчим часом, пообіцяв віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко. Він сподівається, що дотування українського покупця призведе до поступового відродження автопрому в Україні. Однак експертам газети такий крок видається нелогічним. Вони пропонують продавати українські легковики одразу зі знижкою, адже грошей на компенсацію у бюджеті на цей і наступний рік не передбачається. Крім того, слід зважати на те, що українські авта не вирізняються високою якістю та оснащеністю, тому разом із реалізацією законопроекту треба реалізувати й інші допоміжні проекти. Втім, експерти також не виключають, якщо знижки будуть вагомими (від 8%), то попит на автомобілі все-таки з’явиться, наголошується у публікації.

Газета «День» назвала найбільш комфортні і безпечні міста для ведення малого бізнесу. Найбільш сприятливі для власної справи, на думку видання, місто Київ та Севастополь. Тут кожен 11-й житель міста зареєстрований як фізична особа-підприємець. У регіонах найкращий клімат для малих підприємств створили в Одеській, Харківській, Чернівецькій та Львівській областях. Там фізичною особою-підприємцем реєструється майже кожен 12-й місцевий житель. А от найменш «підприємливими» виявились рівненці, черкасці та закарпатці. Більше про це – у матеріалі «Заповідники» для малого бізнесу»

Після подій у Миколаєві та Врадіївці українські жінки почали масово записуватись на заняття з бойових мистецтв і курси самооборони, пише газета «Факти». Під час опитування жінки зізналися, що сьогодні почуваються як ніколи незахищеними і безпорадними. Видання поділилося з читачами простими порадами щодо поведінки у критичних ситуаціях, які можуть врятувати життя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG