Доступність посилання

ТОП новини

Росія: прокуратура Кірова оскаржила взяття під варту Навального


Олексія Навального виводять із зали суду під конвоєм
Олексія Навального виводять із зали суду під конвоєм
Прокуратура міста Кірова в Росії оскаржила рішення суду про взяття під варту Олексія Навального і Петра Офіцерова до набуття чинності ухваленого в четвер обвинувального вироку щодо них. Як заявили в Генпрокуратурі Росії агенстству ІТАР-ТАСС, Навальний може залишатися під підпискою про невиїзд.

Протест прокуратури будуть розглядати в п’ятницю о 10-й ранку у Кіровському обласному суді.

У центрі Москві, поблизу Охотного ряду, за повідомленнями з «Твіттера», затримані вже понад 20 учасників несанкціонованої акції на підтримку Олексія Навального, засудженого на 5 років за звинуваченням у розкраданні коштів компанії «Кіровліс».

Учасники так званого «народного обговорення» на Манежній площі в Москві і журналісти оцінюють кількість присутніх в кілька тисяч. Даних від поліції про чисельність мітингу не надходило.

Поліція затримує також учасників акції в Санкт-Петербурзі на підтримку Навального. Серед затриманих – депутат законодавчих зборів Петербурга Ольга Галкіна.

На підтримку Навального пройшли акції й в інших містах Росії: у Кірові, Саратові, Казані, Красноярську, Томську, Владивостоці.

Разом із Навальним у тій же справі до чотирьох років колонії загального режиму був засуджений підприємець Петро Офіцеров. Обидва були взяті під варту в залі суду.
XS
SM
MD
LG