Доступність посилання

ТОП новини

Переважна більшість українських офісних робітників під час відпустки працюють – дослідження


Переважна більшість українських офісних працівників під час відпустки продовжує працювати: 95% співробітників виконують робочі завдання під час відпустки, тільки 3% респондентів мають можливість бути поза зв’язком із колегами, начальством і офісом. Такі дані сьогодні у Дніпропетровську оприлюднила регіональний директор Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Анна Прісич за результатами дослідження, проведеного порталом.

За її словами, відсутність своєчасної відповіді на запит роботодавця під час відпочинку може спричинити неприємності на роботі, зіпсовані відносини, звільнення, штрафи, відтак третина українських співробітників їдуть у відпустку і свідомо залишаються на зв’язку з офісом.

«Роботу у відпустці нормою вважають 32% респондентів, 31% – завжди на зв’язку з офісом, 22% – згодні з тим, що їм доведеться вирішувати робочі питання у відпустці, для 10% робота на відпочинку виняток і 5% абсолютно не готові працювати, відпочиваючи», – зазначила Анна Прісич.

Водночас вона повідомила, що 91% співробітників у віці від 21 до 30 років не працюють у відпустці, і пояснила це тим, що молодих фахівців є ким замінити. Водночас 97% співробітників віком від 30 до 40 років і 99% співробітників, старших від 40 років, у відпустці працюють.

За даними регіонального директора Міжнародного кадрового порталу HeadHunter, займатись робочими питаннями під час відпустки українців спонукає почуття відповідальності і страх перед начальством.

Дані були отримані в результаті опитування, що проходило серед зареєстрованих користувачів Міжнародного кадрового порталу HeadHunter влітку 2013 року. В опитуванні взяли участь понад 600 респондентів із 19 областей України.
XS
SM
MD
LG