Доступність посилання

ТОП новини

Переговори не завершилися порозумінням – Попов про зустріч із опозицією


Голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає, що звернення щодо проведення позачергових виборів у Києві до Верховної Ради та президента мають спільно приймати КМДА та Київрада.

«Київська міськадміністрація має висловити свою офіційну позицію разом із Київрадою, тому що ми також є виконавчим органом Київради», – заявив Попов після зустрічі з народними депутатами від опозиції, обраними в київських округах.

Він заявив, що таке звернення може бути ухвалене тільки на засіданні Київради. Попов також зазначив, що це питання обговорюватиметься з депутатами Київради під час підготовки до наступного засідання.

Водночас, коментуючи підсумки переговорів, Попов заявив, що, «на жаль, не завершилися взаєморозумінням».

Народні депутати від опозиції, обрані за мажоритарними округами у столиці, планували обговорити з Поповим ситуацію, що склалася в Києві після того, як міська рада втратила свою легітимність. 11 липня депутати Верховної Ради з опозиційних фракцій заблокували проведення пленарного засідання Київської міської ради. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, під час спроби проникнення на засідання Київради у штовханині потерпіли працівники ЗМІ, які знімали подію. Після перемовин з опозицією секретар Київради Галина Герега закрила сесію Київради. Однак вона не виключила проведення позачергової сесії.
XS
SM
MD
LG