Доступність посилання

ТОП новини

Українське посольство в Лондоні не підтверджує, що затримані за підозрою в тероризмі є українцями


Українське посольство у Великій Британії станом на вечір п’ятниці не мало інформації, яка б підтверджувала повідомлення про затримання двох українців у зв’язку з вибухами біля мусульманських мечетей в центральній Англії.

Британська поліція повідомила, що допитує двох чоловіків віком 22 і 25 років, яких спочатку було названо східноєвропейцями, але згодом затриманих у повідомленнях почали називати українцями. Оксана Кизима, речниця українського посольства у Лондоні, сказала кореспондентові Радіо Свобода в Лондоні, що консульські працівники з’ясовують подробиці, але наразі немає ніяких підтверджень, що затримані є громадянами України.

А директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс у коментарі для Радіо Свобода повідомив, що інформацію наразі перевіряють: «Ми намагаємося отримати відповідь від британської сторони з підтвердженням або спростуванням цієї інформації».

Напади на мечеті та інші мусульманські будівлі у Великій Британії почастішали після того, як у травні у східному Лондоні два нападники, які вигукували ісламістські гасла, убили військовослужбовця. Британські політики та активісти закликають громадськість не реагувати на екстремістські гасла, спрямовані на збурення протистояння у суспільстві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG