Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Філарет освятив головний храм УПЦ КП на Луганщині


Сьогодні у Луганську глава УПЦ Київського патріархату Філарет освятив новозбудований Свято-Троїцький кафедральний собор. Він став головним храмом УПЦ КП в Луганській області, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Поряд із собором розташована резиденція Луганської єпархії, діє бібліотека, є конференц-зал, планується, що тут зможуть проводити різні заходи громадські організації.

Патріарх Філарет провів божественну літургію та звернувся з промовою до вірян.



Тим часом біля храму супротивники УПЦ КП влаштували мітинг, в якому взяли участь близько 30 людей. Вони тримали прапори ПСПУ, партії «Київська Русь», організацій Донського козацтва. Ці люди голосно кричали, називаючи патріарха Філарета «розкольником» та закликали його «покаятися». Дехто з них тримав ікони, а один учасник мітингу був одягнений у рясу.

У коментарі журналістам патріарх Філарет сказав, що не звертає уваги на такі акції. За його словами, за 20 років він уже звик, що його приймають по-різному. Водночас патріарх Філарет зазначив, що й надалі зміцнюватиме позиції УПЦ КП на Луганщині.

«Буду відкривати парафії, відправлять богослужіння, відкривати недільні школи. Потрібно відроджувати духовність, бо атеїзм тут дуже добре попрацював», – сказав він.



Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі УМВС України в Луганській області, громадський порядок на заході охороняли 300 працівників міліції, в тому числі бійці спецпідрозділів.

XS
SM
MD
LG