Доступність посилання

ТОП новини

Відомі музиканти закликали звільнити Pussy Riot – правозахисники


Марія Альохіна (л) і Надія Толоконнікова (п) у суді, архівне фото
Марія Альохіна (л) і Надія Толоконнікова (п) у суді, архівне фото
Правозахисна організація Amnesty International заявила в понеділок, що понад сто відомих музикантів підписали відкритого листа з закликом звільнити ув’язнених учасниць російського жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot.

За повідомленням правозахисників, серед тих, хто підписав листа, – Адель, U2, Мадонна, Йоко Оно, Брюс Спрінгстін, Пол МакКартні чи Стінг.

Автори листа закликають владу Росії звільнити 23-річну Надію Толоконнікову і 25-річну Марію Альохіну, які відбувають дворічні терміни за звинуваченнями в «хуліганстві з мотивів релігійної ненависті».

За їхніми словами, «судовий процес, несправедливість якого вражає, й ув’язнення» учасниць гурту вразили весь світ, зокрема, багатьох творчих людей, виконавців і музикантів, і громадян в усьому світі.

Третій засудженій разом із Толоконніковою й Альохіною Катерині Самуцевич апеляційний суд замінив дворічне позбавлення волі на умовний термін, іншим двом ці дворічні терміни підтвердили.

Їх трьох засудили за участь у «панк-молебні у храмі Христа-Спасителя в Москві» зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени» в лютому минулого року разом зі ще кількома невстановленими учасницями Pussy Riot.
XS
SM
MD
LG