Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар знову висловив сподівання, що угоду про асоціацію з Україною підпишуть


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Комісар Європейського союзу з розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле знову висловив сьогодні сподівання, що Україна не змарнує можливості домогтися підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті програми «Східне партнерство» в листопаді, виконавши до кінця жовтня вимоги ЄС.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо позиції найпотужнішої політичної сили в Європейському парламенті, Європейської народної партії, яка вважає, що угоду не треба підписувати на цьому саміті, бо Україна не виконує обіцянок, Фюле нагадав, що Україна має засвідчити відчутний поступ і рішучі зусилля, щоб виконати вимоги міністрів закордонних справ країн ЄС, оголошені 10 грудня минулого року.

«Я бачу, що цей процес дійсно відбувається, що є позитивна тенденція, хоча я не кажу, що результату досягнено», – заявив він.

Фюле додав, що оцінку дій України мають урешті дати країни-члени ЄС, можливо, наприкінці жовтня.

«Я дуже сподіваюся, і я передав цю думку сьогодні українській владі, що вона не втратить можливості, яку вона має відтепер і до кінця жовтня, дати результат із тих питань, які лишилися», – наголосив єврокомісар.

Україна сподівається, що вже парафовану угоду про асоціацію з Євросоюзом вдасться підписати на саміті учасників програми ЄС «Східне партнерство» в листопаді цього року у Вільнюсі в Литві або напередодні саміту. Але для цього в Європейському союзі Україні висунули низку умов, серед яких зміни виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і здійснення ще низки раніше узгоджених реформ.
XS
SM
MD
LG