Доступність посилання

ТОП новини

Кардинал Гузар закликає до щирості у святкуванні Хрещення Русі


Кардинал Любомир (Гузар)
Кардинал Любомир (Гузар)
Колишній глава Українського греко-католицької церкви кардинал Любомир (Гузар) закликає зробити святкування 1025-річчя Хрещення Русі «справжнім поверненням до тисячолітньої традиції». Про це Гузар написав у своїй колонці на «Українській правді».

«Запропоноване державне святкування чітко показує, як ми підходимо до проблем нашого суспільного життя. Заходи, які робимо, є зовнішніми за своєю суттю. Те, що відбувається в законодавчій, виконавчій і судовій гілках влади, а також у сфері економіки та освіти, відсутність контакту між владою і населенням – усе породжує зневіру населення», – пише кардинал.

«Постає запитання: чи можна все це виправити? Так, можна, якщо зробити наше святкування 1025-річчя справжнім поверненням до тисячолітньої традиції», – заявляє Любомир (Гузар).

За його словами, найкращий спосіб відсвяткувати Тисячоліття християнства в Україні – «це старатися в усіх проявах особистого, родинного, громадського, суспільного життя поводитися відповідно до засад Христової науки».

«У нашій державі, усім відомо, багато різного роду зловживань. Боремося з цим, помножуючи закони, створюючи нові комісії та вживаючи інші подібні заходи. Проте все це безуспішно, бо робимо це без переконання, без щирого бажання виправити суспільні негаразди», – зауважує колишній глава УГКЦ.

Заходи з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі починаються в Україні 24 липня.
XS
SM
MD
LG