Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині після вбивства у дитбудинку почали перевіряти служби у справах дітей


На Дніпропетровщині після резонансного випадку у дитбудинку сімейного типу – вбивства чоловіком доньки та дружини і подальшого самогубства – перевіряють служби й органи у справах дітей, повідомили у вівторок у прокуратурі Дніпропетровської області.

За повідомленням, прокуратура контролює хід досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вбивства чоловіком своєї дружини та її неповнолітньої доньки (частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство за обтяжувальних обставин) у селі Цибульківка Царичанського району.

Для дослідження обставин злочину призначили низку судових експертиз.

Крім того, за дорученням прокуратури області почали перевірку дотримання вимог чинного законодавства в діяльності служби у справах дітей Царичанської райдержадміністрації і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді при створенні будинку сімейного типу на базі згаданої родини, ефективності його соціального супроводу.

«Факти, наведені мешканцями села щодо ймовірного насильства у родині, будуть досліджені під час перевірки та досудового розслідування», – мовиться в повідомленні прокуратури.

За даними обласного управління міліції, подвійне вбивство і самогубство у селі Цибульківка на Дніпропетровщині сталося 20 липня в обідній час, коли 14-річна дівчинка накривала на стіл. У цей час зайшов чоловік – її 43-річний вітчим. Вони почали сваритись, але причина сварки поки не відома.

Інші діти на момент сварки та подальших подій також були в будинку. Вони не потерпіли.

Зараз діти перебувають в дитячому санаторії, де з ними працює психолог.

У дитячому будинку сімейного типу виховувалося 7 прибраних дітей.
XS
SM
MD
LG