Доступність посилання

ТОП новини

Представники ООН прибули до Сирії у справі хімічної зброї


Представники ООН прибули до Сирії у справі хімічної зброї
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
Двоє чільних представників ООН прибули сьогодні до столиці Сирії Дамаска на запрошення сирійської влади для переговорів щодо розслідування звинувачень про використання там хімічної зброї.

Голова групи ООН із розслідування цих звинувачень Оке Селльстрем і голова Управління з питань роззброєння ООН Анґела Кейн мають обговорити з сирійськими урядовцями можливість доступу до місць, де могла використовуватися хімічна зброя.

Учора в ООН заявили, що Організація Об’єднаних Націй має заяви про 13 нападів із застосуванням хімічної зброї, які, можливо, сталися в Сирії.

Слідча група ООН на чолі з Оке Селльстремом досі не змогла потрапити до Сирії через розбіжності щодо її повноважень. Уряд Сирії хоче, щоб вона відвідала лише одне місце, де, за твердженням влади, до хімічної зброї вдалися повстанці. В ООН заявляють, що група має відвідати й інші місця, де, як стверджують, хімічну зброю використовувала влада Сирії.

Обидві сторони сирійського конфлікту звинувачують одне одного у використанні хімічної зброї і при цьому категорично заперечують, що самі вдавалися до неї.
XS
SM
MD
LG