Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» висловила обурення закриттям справи про бездіяльність міліції при побитті журналістів


У партії «Батьківщина» заявили в середу, що обурені поведінкою прокуратури Києва, яка закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на журналістів на опозиційному мітингу 18 травня.

«У такий спосіб, а саме покриваючи злочини один одного, прокуратура та міліція просто намагаються відмити забруднену честь мундирів свого керівництва», – заявили в «Батьківщині».

Партія знову наголосила, що солідарна з Незалежною медіа-профспілкою України та Національною спілкою журналістів і разом із ними вимагає від президента негайної відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. «Адже саме за його керівництва правоохоронними органами фізичне насильство над журналістами, в тому числі з боку міліції, не лише залишається безкарним, але й стало щоденною нормою», – мовиться в заяві.

Про те, що прокуратура Києва закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента телевізійного «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видання «Комерсант» Влада Соделя під час акції опозиції у Києві 18 травня, повідомляв у середу сам «5-й канал».

У постанові слідчого про закриття справи йдеться про те, що хуліганські дії проти журналістів були припинені саме завдяки втручанню працівників міліції, а випадки нерішучості декого з них можна пояснити невмінням таких міліціонерів швидко оцінити обставини подій.
XS
SM
MD
LG