Доступність посилання

ТОП новини

Оштрафований учасник Врадіївської ходи: ми повертаємося на Майдан


Володимир Іванов
Володимир Іванов
Учасник Врадіївської ходи Володимир Іванов, якого сьогодні суд оштрафував за порушення правил проведення мирних акцій, повертається на Майдан. Про це він заявив біля Шевченківського райсуду Києва, який вирішив оштрафувати активіста на 10 неоподатковуваних мінімумів (175 гривень).

«Інкримінували порушення проведення мирних акцій. Усі складені в справі протоколи не відповідали дійсності, і головне те, що рішення про адмінпорушення було вже заготовлене наперед… Ми зараз повертаємося на Майдан, продовжимо стояти для того, щоб Врадіївська хода знайшла резонанс у суспільстві», – сказав Іванов.

Житель міста Лубни на Полтавщині Володимир Іванов пішки пройшов до Києва, щоб захистити своє право не зазнавати катувань у міліції.

Напередодні суду Іванов розповів Радіо Свобода: «Міліціянти прийшли скласти протокол про те, що ми сьогодні перебуваємо на Майдані з порушенням рішення суду, яке забороняє проводити будь-які мирні зібрання на майдані Незалежності з 21 до 31 липня».

22 липня 2013 року ініціатор Врадіївської ходи Василь Любарець отримав 10 діб адміністративного арешту за організацію і проведення мітингу на майдані Незалежності в Києві.

За даними Володимира Іванова, зараз у центрі Києва залишаються майже 30 активістів, які вимагають адекватного розслідування подій у Врадіїівці і відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка через розгін 19 липня акції протесту на Майдані.
XS
SM
MD
LG