Доступність посилання

ТОП новини

Побитий майором міліції свідок міг померти – лікарі


Заарештували начальника карного розшуку Джанкойської районної міліції Кримської автономії, якого підозрюють у жорстокому побитті свідка – жителя одного з приміських сіл. У результаті допиту останній потрапив до лікарні з низкою внутрішніх пошкоджень і великою втратою крові. Правоохоронці заявляють, що не покриватимуть майора міліції, але ніяких кадрових змін у Джанкойському відділі внутрішніх справ поки не відбулося.

Побитий майором міліції свідок міг померти – лікарі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


47-літній Володимир Ткаченко досі перебуває у Джанкойській лікарні. Після операції він ще дуже слабкий. Лікарі кажуть, що він втратив багато крові і надійшов до медзакладу у стані, що загрожував життю. Медикам довелося видалити йому розбиту селезінку, вони також побоюються за відбиту нирку.

Ці важкі травми, як стверджує постраждалий, він отримав кілька днів тому у приміщенні Джанкойського районного відділення міліції, куди був викликаний як свідок. Володимир Ткаченко розповів, що міліціонери вимагали від нього, щоб він обмовив свого родича. Спершу були погрози і лайка, потім один із міліціонерів почав бити. «І чотири удари... Я сидів на стільці, і він вдарив мене в голову, сюди у скроню. Потім – три удари в груди і в печінку», – розповів Володимир Ткаченко.

Він кричав не своїм голосом. Взагалі це якийсь жах був. Це так до останнього пульсу його били
Рада Муртазаєва
Його дружина Рада Муртазаєва каже, що чоловік повернувся додому з допиту весь побитий. «Він упав як епілептик, його всього трясло. Він кричав не своїм голосом. Взагалі це якийсь жах був. Це так до останнього пульсу його били», – розповіла Рада Муртазаєва.

За словами керівника прес-служби кримської прокуратури Наталії Бояркіної, прокурор автономії витребував справу до Сімферополя і зараз кримінальним провадженням займається слідчий відділ Прокуратури Криму.

Міліціонер отримав статус підозрюваного та заарештований
Наталія Бояркіна
«Джанкойською міжрайонною прокуратурою почато кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень, що супроводжувалось насильством. Працівникові джанкойського райвідділу міліції повідомили про підозру у вчиненні цього злочину. На сьогодні міліціонер, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні цього злочину, отримав статус підозрюваного і заарештований», – повідомила Наталія Бояркіна.

Від служби, крім заарештованого, нікого не усунули

У кримській міліції вже заявили, що не покриватимуть колегу. За словами керівника сектору зв’язків з громадськістю кримського управління міліції підполковника Ольги Кондрашової, саме офіційний сайт кримської міліції першим повідомив про цей злочин.

Вона розповіла, що 24 липня начальник Головного управління МВС України в Криму генерал Михайло Слепаньов спеціально виїжджав до Джанкоя.

Незалежно від посад, та людина, яка вчинила злочин, має бути притягнута до відповідальності
Ольга Кондрашова
«Керівник кримської міліції відзначив, що факт, допущений у Джанкойському райвідділі, серйозно б’є по іміджу міліції. Незалежно від посад, та людина, яка вчинила злочин, має бути притягнута до відповідальності. Вживаються усі заходи для того, щоб в органах внутрішніх справ не служили люди, які переступили через закон», – заявила Ольга Кондрашова.

Разом з тим стало відомо, що, попри очікування, генерал Слепаньов не ухвалив ніякого рішення щодо кадрових питань. Продовжують працювати на своїх посадах не тільки керівники Джанкойського райвідділу міліції, але й ті два міліціонери, які, за словами потерпілого, були присутні під час допиту і побиття.

У кримській прокуратурі повідомили, що підозрюваний відмовляється свідчити і співпрацювати зі слідством. Водночас потерпілий стверджує, що родичі заарештованого міліціонера і сам майор до арешту пропонували йому за винагороду відмовитися від свідчень.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG