Доступність посилання

ТОП новини

Попов: листи про відновлення роботи Київради є ініціативою на місцях


Олександр Попов
Олександр Попов
Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов каже, що не давав вказівок писати на свою адресу листи із проханням відновити роботу Київради. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Це точно не моя ініціатива. Я дійсно проводжу консультації перш за все з профспілковими організаціями, які представляють різні бюджетні напрямки, але жодного разу не говорив про те, що треба організовувати такі процеси. Ми таких вказівок не давали, я вважаю, що це якась ініціатива на місцях», – сказав Попов.

Днями київська «Батьківщина» повідомила, що КМДА вимагає від навчальних закладів і освітніх закладів для дітей дошкільного віку в столиці писати листи з проханням відновити роботу Київради і скликати її засідання.

Опозиція блокує проведення засідань Київради, оскільки вважає, що вона відпрацювала свій 5-річний термін і з 2 червня є нелегітимною.

11 липня представники опозиційних партій проводили акцію біля будівлі Київської міської ради, де мало відбутися пленарне засідання столичного органу місцевого самоврядування.

Секретар Київради Галина Герега заявила, що Київрада продовжуватиме свою роботу, незважаючи на заяву опозиції про її нелегітимність після 2 червня. Попов раніше не виключав, що позачергова сесія Київради відбудеться наприкінці липня або на початку серпня.
XS
SM
MD
LG