Доступність посилання

ТОП новини

Депутат і еколог закликали Львівську та Івано-Франківську облради не підписувати угоди щодо сланцевого газу


Якщо Львівська та Івано-Франківська обласні ради схвалять угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах газоносної ділянки Олеська, це може призвести до катастрофічних наслідків, заявили в четвер на прес-конференції в Івано-Франківську голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех (ВО «Свобода») та директор громадської організації «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков.

На переконання Ірини Сех, «угода відкриває шлях до законного нищення української землі під час видобування сланцевого газу», а Дмитро Скрильніков вважає, що «держава намагається уникнути відповідальності за цю угоду».

У четверв Івано-Франківську відбулося друге засідання робочої групи Івано-Франківської обласної ради з опрацювання угоди між Україною та компанією «Шеврон Юкрейн» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

Депутат облради Василь Попович у коментарі Радіо Свобода зазначив, що до угоди в її теперішньому вигляді є дуже багато пропозицій, насамперед щодо врахування інтересів місцевих громад і екологічної безпеки. На думку Василя Поповича, «шлях простий: неприйняття цієї угоди, напрацювання нової угоди з пропозиціями, які є».

Представники екологічної парламентської комісії та екологи закликали депутатів облради не підписувати цей документ. За словами Дмитра Скрильнікова, «щоб зауваження і пропозиції були враховані, єдиний варіант – відхилення угоди».

Депутати обласної ради висловлюють побоювання, що їхню думку проігнорують, а інтереси області не будуть враховані.

Наступне засідання робочої групи обласної ради відбудеться 2 серпня.

Кабінет міністрів раніше подовжив термін підписання угоди з Chevron щодо Олеської площі до 24 серпня.
XS
SM
MD
LG