Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційний лідер із Азербайджану пообіцяв повернутися до Баку попри загрозу арешту


Рюстам Ібрагімбайов, архівне фото
Рюстам Ібрагімбайов, архівне фото
Азербайджанський сценарист Рюстам Ібрагімбайов, якого опозиція обрала на свого висуванця на посаду президента, заявив у четвер Радіо Свобода, що обов’язково повернеться до Баку, незважаючи на ймовірну загрозу арешту.

Як сказав діяч, який нині перебуває у Брюсселі, він планує прибути до Азербайджану 31 липня і вже почав готувати свою виборчу кампанію.

За його словами, він не виключає, що його можуть арештувати відразу після приземлення літака чи через день-два, бо розуміє, що головною метою влади є не допустити його до виборів і до можливості зареєструвати свою кандидатуру.

Деякі засоби інформації в Азербайджані писали цього тижня, що проти діяча готується справа про уникнення податків Азербайджанським союзом кінематографістів, який він очолює. В Генеральній прокуратурі Азербайджану відмовилися прямо коментувати це.

74-річний Рюстам Ібрагімбайов (також відомий у російському спотворенні як «Рустам Ібраґімбеков»), автор сценаріїв понад 40 радянських і російських фільмів, уже відмовився від свого громадянства Росії, щоб мати право балотуватися на виборах президента Азербайджану в жовтні цього року. Національна рада демократичних сил, яка об’єднує низку опозиційних сил Азербайджану, висунула його на початку місяця своїм кандидатом.

Владна в Азербайджані партія «Новий Азербайджан» уже висунула президента країни Ільгама Алієва кандидатом на цю ж посаду на третій термін поспіль. Він незмінно керує Азербайджаном із 2003 року, змінивши на президентстві свого батька Гейдара Алієва, і через референдум влаштував зняття обмежень на безперервне перебування на президентській посаді.
XS
SM
MD
LG